Pentru cei care doresc să slăbească câteva kilograme și să aibă o alimentație sănătoasă, există o multitudine de diete și rețete. Însă, tu știai care sunt cele cinci alimente care costă sub 5 lei, în România? Citește mai jos, pentru a afla care sunt acestea și ce beneficii aduc organismului uman.
Sezonul cald se apropie cu pași repezi și multe doamne și domnișoare caută diferite diete sau rețete „miraculoase” prin care să scape de câteva kilograme. Multe persoane, însă, s-au îndreptat către dieta ketogenică, iar aceasta se bazează pe consumul preponderent de grăsimi sănătoase, dar și proteine și carbohidrați. În această dietă, de exemplu, 70% sunt grăsimi, 20% sunt proteine, iar 10% sunt carbohidrați.
De asemenea, trebuie să fie evitate dulciurile, alcoolul și zahărul, dar și produsele de tip fast-food, prăjelile și mezelurile, arată csid.ro.
Unul dintre alimentele care te ajută să slăbești este oul. Este bogat în proteine, fier, bitaminte, minerale și caroteinoizi. Poate fi consumat fiert, copt sau prăjit, însă cu puțin ulei.
Sardinele, de exemplu, reprezintă un alt „aliment – minune” foarte hrănitor. Sardinele conțin proteine, grăsimi sănătoase, seleniu, vitamina D și alți nutrienți. Se recomandă consumarea proaspătă a lor.
Nucile sunt bogate în grăsimi bune de tip omega-3, fibre și antioxidanți. Pot fi consumate în salate sau sub formă de gustare.
Pe de altă parte, salata verde este bogată în vitaminele A, C, calciu, folat, fibre și mulți fitonutrienți. Poate fi consumată la orice masă.
Untul este bogat în grăsimi, dar și vitaminele A și E. Acidul butiric, care se află în unt, este încă cercetat pentru potențiale beneficii în reducerea riscului de cancer de colon și în combaterea obezității.